1. Не съди хората. Не говори лошо за човек в негово

...
1. Не съди хората. Не говори лошо за човек в негово
Коментари Харесай

16 стъпки към духовно израстване

1. Не съди хората.  Не приказва неприятно за човек в негово неявяване. Той също е частичка от божественото съвършенство, каквато си и ти.

2. Усмихвай се. Постоянно.  Това лекува душата и основава конфигурация на доброжелателност към теб самия и към заобикалящия те свят.

3. Не поемай отговорност за развиването на други хора, за техния светоглед и благополучие – всеки самичък кове своя живот. Всеки има своята карма и персонално духовно развиване. Позволи на другите да бъдат други и да минат по личния си път.

4. Не съди себе си и дейностите си от предишното  – без това минало нямаше да го има сегашното. Спри да се връщаш към минали неточности – това е безсмислено разхищаване на сила. Просто не ги повтаряй.

5. Не се вкопчвай в нищо – нито в хора, нито във движимости. Ако нещо си е отишло, значи това е било належащо на вселената, само че най-много – на теб. Твоята персона, твоето его може да се държи за нещо, което смята за витално значимо, само че душата ти знае най-добре от какво се нуждаеш.

6. Прощавай с лекост.  Обидата е вътрешен спор, който ражда заболявания на душата и тялото. Когато усетиш обидата в себе си, вгледай се в нея, виж от кое място е пристигнала – от възприятието за личната ти значителност или от чувството за безполезност. Изпрати към нея лъч светлина от сърцето си и наблюдавай по какъв начин обидата и нетърпимостта се стопяват.

7. Намали мисловните брътвежи  – това лишава огромно количество сила. Опитвай се по-често да се вслушваш в душата си и по този начин последователно ще изхвърлиш отпадъците от мозъка си.

8 . Отнасяй се по-осъзнато към тялото си.  Често му давай опция да се отпуска и отпочива – тогава силата в него ще се движи по верния метод.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР